Earth Houer.

(C) www.tusenett.blogg.se
(C) www.tusenett.blogg.se
"Pappa, ikväll så är det Earth Hoer. Vi måste släcka ner alla lampor och ställa fram stearinljusen, det kommer bli jättemysigt."
"Aldrig i livet. Earth Houer gör ändå inte någon skillnad i huvud taget."
"Nu låter du som en tråkig konservativgubbe."
"Ha! Ska du säga. Imorse då jag kom ner till frukosten så var alla lysen i köket tända sen att ni hade ätit frukost tidigt på morgonen, och igår då jag kom hem från jobbet så var hela hallen tänd trots att solen sken utanför. Varför ska man hålla på att fjanta sig med att släcka ner alla lampor i hela huset på lördagskvällen då alla skiter i att släcka då de går till skolan resten av veckan?"

Jag erkänner att inte kan göra något annat än att hålla med. Tänk hur stört mycket energi och resurser världen skulle sparat om alla tog tummen ur röven och släkte lampor, stängde av sina datorer då de inte ska sitta vid sin dator på ett par timmar för att man inte orkar vänta i 2 minuter för att sätta på den, och tänk om alla människor som tar bilen till mataffären då det bor i ett promenadavstånd ifrån eftersom att de tycker att det är sjukt jobbigt att dra hem några liter mjölk i en kasse plastkasse?
På tal om plastkassar, hur många köper en ny kasse varje gång de ska betala i matbutiken eftersom att de har glömt att ta med sig en begagnad plastkasse?
Nä, det tänker ingen på. Däremot så släcker alla lydigt ner sina lampor den timmen i veckan som man behöver elektriciteten mest under hela veckan eftersom att självaste kungen gör det. Urfjantigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

Din e-post (oroa dig inte, bara jag kan se)

Din fina hemsida:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0